market day 2

market day 2

วันจันทร์ที่ 7 พฤศจิกายน พ.ศ. 2554

Cinnamon Bread


It is not much fun waiting for the crisis to be over. There is no definite answer as to when the flood will be over. In the mean time, it certainly isn’t a holiday.
We make the best of what we have and carry on. We try to be hyper-productive in Khao Yai. Everything that needed to get fixed… got fixed. We comb through smaller details and re-assembled everything in better order. This includes giving away rid of old papers and empty envelopes. I think, when we finally get home we may have to re-look at what we have in Bangkok and see if we could simplify our lives a bit more. We should have a little bit less.
ยอมรับว่าไม่สนุกกับการรอคอยว่าเมื่อไหร่วิกฤตการณ์น้ำท่วมจะหมดไปเสียที ไม่มีใครให้คำตอบที่ชัดเจนได้ ในระหว่างการรอคอยเราก็ไม่รู้สึกว่ากำลังมาเที่ยวกันอยู่
เราพยายามมากๆในการพยายามทำใจแล้วเดินหน้าต่อไป เราพยายามทำอะไรเยอะๆที่บ้านเขาใหญ่ อะไรที่ต้องซ่อมแซมเราก็ถือเป็นโอกาสที่จะทำเสียที ขุดคุ้ยทุกรายละเอียดที่ต้องปรับแก้แล้วจัดใหม่ให้สะดวกใช้มากขึ้น กระดาษเก่าและซองเปล่าที่วางไว้เป็นตั้งถูกเอาไปบริจาค คิดอยู่เหมือนกันว่าตอนเรากลับกรุงเทพคราวนี้คงต้องมองทุกอย่างในบ้านด้วยสายตาใหม่ ถึงเวลาแล้วที่จะต้องลดจำนวนข้าวของในบ้านลงให้เรียบง่ายกว่าเดิม


As we have no TV, Michel rewired the stereo system so that we could have better reception of the national news. Our radio sounds so much clearer now and we could consider our radio upgraded. The news about the floods are all confusing though.
เราไม่มีทีวีที่บ้านนี้ มีแต่สเตรีโอ มิเชลต้องปรับเสาอากาศให้รับคลื่นข่าววิทยุกระจายเสียงแห่งประเทศไทยได้ ตอนนี้เสียงชัดขึ้น  ถือว่าเราได้อั๊พเกรดเครื่องรับของเราเสียที แต่ข่าวที่ฟังอยู่กลับไม่ค่อยมีความชัดเจนเท่าไหร่
I tried something which I thought I would never be able to do that is to bake bread. I was inspired by this Anna’s post here and wanted to make some cinnamon bread. I first attempt was a complete flop. The dough didn’t rise. Then I found another recipe from this link. This is a result of my second attempt. It tastes good but could look better than this.

 ฉันได้ลองทำอะไรที่ไม่เคยคิดว่าจะทำได้นั่นก็คือทำขนมปังค่ะ ได้แรงบันดาลใจมาจากที่นี่เลยอยากทำขนมปังซินนามอน ทำรอบแรกเจ๊งไม่เป็นท่า แป้งที่นวดไม่พองตัว แล้วไปเจอสูตรนี้ ทำเสร็จแล้วเป็นแบบนี้ รสชาติใช้ได้แต่ไม่ค่อยสวยเท่าไหร่


Michel has so much work to do in Bangkok that he decided to catch a mini bus to the city alone for a couple of days while I wait for him here.
มิเชลมีธุระหลายอย่างที่ต้องทำที่กรุงเทพเลยตัดสินใจนั่งรถตู้บริการเข้าเมืองไปคนเดียวสักสองสามวัน ฉันเลยต้องรออยู่ตรงนี้

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น